belangrijk onderhoud
Service en Onderhoud voor klasiek gebouwde houten schepen

Service

Heeft u geen tijd om uw schip naar de winterberging te varen of op te halen? Dan regelen wij dat toch... Of bent u voor een bepaalde tijd niet in staat voor uw schip te zorgen, dan houden wij een oogje in het zeil.

Onderhoud

service onderhoud restauratie
Wat betreft het onderhoud van houten schepen willen wij graag eerst even een misverstand uit de weg helpen: er zijn geen onderhoudsvrije schepen. Een stalen of polyester schip verdient net zoveel aandacht als een houten schip. Met andere woorden: elke boot heeft een goede baas nodig. Een nieuwe vlet of sloep heeft maar liefst 8 laklagen. Als u ervoor zorgt dat de boot na het varen onder het dekzeil ligt, kunt u volstaan met eens in de drie jaar een laklaag voor de glans. De zeilmaker zorgt ervoor dat het aanbrengen van het dekzeil een koud kunstje is.

Restauratie

Een goede houten boot gaat nooit verloren. Door de jaren heen hebben wij vele schepen een nieuw leven gegeven. Variërend van een boeier die 10 jaar in een zwembad heeft gelegen tot een uitgebrande kerkboot. Het nieuwe hout wordt op kleur en op vlam geselecteerd zodat het schip haar uitstraling behoudt. De restauratie geschiedt op ambachtelijke wijze: degelijk en duurzaam.