een jachtwerf vol geschiedenis
In 1930 is de eerste boot gebouwd door Scherpel sr.
mijnheer Scherpel sr. houten BM houten motorsloep bouw houten motorvlet
In 1930 is de eerste boot gebouwd. Scherpel sr. bouwde de Jansje Maria, een kleine BM achter het huis in vrije tijd. Een jaar later startte hij als zelfstandig bootbouwer in een schuur in het Westzijderveld te Koog aan de Zaan.

BM-jachtjes, verbrede BM’s, zo nu een dan eens een sharpie of een roeiboot. Het aantal bootjes dat van stapel liep groeide en het werd tijd voor een ruimere locatie. De werf verhuisde naar Loosdrecht.

In 1950 is de eerste motorvlet gebouwd. Omdat een vlet van origine een roeivlet is, was het een uitdaging om het model aan te passen zodat het geschikt zou zijn als motorboot. Vaareigenschappen, model en comfort werden keer op keer onder de loep genomen totdat er een succesvol type ontstond waarin men gezien mag worden.

Motorvletten en motorsloepen behoorden al gauw tot de specialiteit van de werf. Aan elk schip is met zorg en met goed gedroogd hout gewerkt zodat de duurzaamheid niets te wensen overlaat. Een boot uit 1950 kan er nog steeds als nieuw uitzien.

Scherpel Jachtwerf BV heeft een eigen boek uitgegeven, hier zie u een aantal pagina’s uit deze zeer exclusieve uitgave. Wilt u het hele verhaal achter 75 jaar Scherpel Jachtwerf lezen bestel het boek ‘1000 klinknagels en andere verhalen’ stuur ons dan een mailtje om het boekje te bestellen op .