gloednieuwe schepen
jachthaven
Een nieuwe vlet of sloep wordt in opdracht gebouwd. De nieuwe eigenaar kan de bouw op de voet volgen en zijn of haar wensen aangeven. Gedurende de bouw worden er foto’s gemaakt zodat er een leuke start is voor een logboek van de boot. Twee timmerlieden werken onafgebroken aan de boot en het bouwen duurt ongeveer 6 maanden. Omdat elke nieuwe boot de volle aandacht verdient bouwen wij één boot per jaar.

Nieuwe Scherpel Vlet Scherpel Vlet in opdracht gebouwd

De Scherpel Vlet

De vlet kenmerkt zich door de gematigde zeeg, een gangboord rondom, het gebruik van massief hout en de grote aandacht voor details. Gekozen kan worden uit twee houtsoorten: mahonie of iroko. De mahonie en irokostammen zijn in tegenstelling tot het huidige teak breed genoeg om een huidgang uit een deel te zagen. Zo loopt de vlam van het hout door over de gehele lengte van de boot.

Technische specificaties
Afmeting: 7.50 x 2.50 x 0.60 m.
Romp: zorgvuldig geselecteerd sipo-mahonie of iroko.
Dek, banken en blokroosters: teak.
Spanten: Amerikaans wit eiken.
Kielbalk en buikstukken: iroko.
Motorisering: Yanmar 3GM-30, 27 pk diesel.
Beslag en boordverlichting in messing uitgevoerd, hydraulische besturing, kabelaring met leguaan, draaistoel in hoogte verstelbaar, en verder compleet met buiskap, kuipkleed, dektent over de gehele boot, stootwillen, vaarhaak en anker met lijn. Het geheel vele malen gelakt en geschilderd, in onze gebruikelijke luxe uitvoering.
Prijs op aanvraag.


Nieuwe Officers Launch Officers Launch in opdracht gebouwd

De Officers Launch

De Officers Launch is een boot met een ander uiterlijk en een andere historie dan een vlet. Het is een Engels ontwerp uit de jaren ‘50, ontworpen als motorsloep voor officieren van de hydrografische dienst. Voor ons is het begonnen met het opknappen van een originele launch.Ondanks dat de boot er verwaarloosd en verknoeid bij lag, viel ons oog op de mooie lijn. Bovendien zagen wij onze kans schoon om voor ons zelf een leuk schip te restaureren. In 1992 is de geheel opgeknapte launch weer in de vaart genomen. De vaareigenschappen waren boven verwachting, ze liet geen metershoge hekgolf na, maar een gedistingeerd ’belletjesspoor’. Op het water trok de launch onmiddellijk de aandacht en met pijn in het hart, maar toch met het plan voor een nieuwe, is de launch verkocht. In 1996 is onze eerste Officers Launch van stapel gelopen.

Technische specificaties
Afmetingen 7.50 x 2.50 x 0.60 m
Romp: diagonaalbouw in drie lagen waarvan de buitenste laag massief sipo-mahonie
Dek, banken en blokroosters: teak.
Spanten: Amerikaans wit eiken.
Kielbalk en buikstukken: iroko.
Motorisering: Yanmar 3GM-30, 27 pk diesel
Beslag en boordverlichting is uitgevoerd in messing, hydraulische besturing.
De draaistoel is in hoogte verstelbaar, kabelaring en verder compleet met buiskap, kuipkleed, dektent over de gehele boot, vaarhaak en anker met lijn. Het geheel is vele malen gelakt en geschilderd.
Prijs op aanvraag.